P

Prezentare Dr. J.R. BACH, JIVD 2018

Cu ocazia congresului internațional JIVD la care am participat în martie 2018, am avut șansa să ascult o prezentare a Dr. J.R. Bach legată de suportul ventilator neinvaziv cu presiune pozitivă.

La începutul rezidențiatului în România am făcut cunoștință cu domeniul vast al ventilației. În încercarea de a dobândi cât mai multe cunoștințe legate de acest subiect, am citit o carte a Dr. Bach, „Noninvasive mechanical ventilation”; spre surprinderea mea, aveam să asist la o intervenție a autorului acestei cărți la JIVD.

Conform spuselor acestuia, sunt mai bine de 500 de pacienți în Europa care folosesc un suport ventilator neinvaziv cu presiune pozitivă în loc de ventilație pe traheotomie. În aceeași situație se găsesc mai mult de 500 de pacienți în Canada, 500 în Statele Unite și cifre asemanatoase se întâlnesc în America de Sud. Doctorul își punea întrebarea dacă este posibil, în cazul în care acești pacienți trebuie intubați, dezintubarea să se facă fără să fie necasara o traheotomie. Și răspunsul dumnealui este mereu pozitiv.

Dr.J.R Bach este specializat pe ventilația pacienților cu boli neurumusculare și/sau leziuni de măduva care pot asocia sindrom de obezitate hipoventilație, și reușește cu succes să facă acest lucru fără să apeleze la tuburi de traheotomie.

A distribuit în sală pliante legate de activitatea lui și posibilitățile ce le oferă pacienților. Câteva linkuri utile pentru cei cărora subiectul le starneste interesul:

  1. http://www.doctorbach.com/
  2. www.breatheNVS.com
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20040608
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25492956

Sharing is caring!

CategoriiFără categorie
  1. Pingback:Conferința internațională a ventilației la domiciliu – Pneumolog.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *