Un apărat pe care nu l-am văzut niciodată în România și care mi-a plăcut de cum l-am folosit în Franța. SenTec este un apărat care permite o monitorizare respiratorie neinvaziva conutinua, în timp real ce poate fi folosit în orice mediu clinic. Identifică hipo și hiperventilatia chiar dacă este folosită o oxigenare suplimentară, realizând un control permanent ce permite identificarea eventualelor evenimente respiratorii. Este ușor de transportat și de utilizat, se adaptează cu ușurință la toate situațiile în care ventilația și oxigenarea continuă sunt importante.

Îl folosesc în două situații:

  • la pacientul care se prezintă pe secție pentru o decompnesare BPOC acută, pentru a verifică dacă este hipercapnic. Dacă acesta din urmă caz se confirmă, pot regla un BIPAP și văd în timp real dacă presiunile setată duc la scăderea pCO2. Nu exclude necesitatea realizării gazelor de sânge pentru că SenTec nu oferă informații legate de bicarbonat și nici de ph.
  • pentru identificarea hipercapniei nocturne, de exemplu la pacientul cu suspiciune de sindrom de obezitate-hipoventilație.

Sharing is caring!

CategoriiFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *